Direktlänk till inlägg 28 augusti 2023

Börjar lida mot sitt slut

Av Ellen - 28 augusti 2023 12:12

Bara några dagar kvar av augusti...3 dagar av sommar... ja i alla fall årstiden sommar då septemeber anses vara en höstmånad...fast man kan nästan säga att hösten kom redan i juli...för i år kan man verkligen säga som Tomas Ledin sjunger "Sommaren är kortet. Det mesta regnar bort...."för det kan man verkligen bokstavligen säga att det har denna sommaren gjort..

 

Det har kommit så mycket regn eller varit så kallt, gråa o blåsiga dagar så man minns inte de dagarna som var bra...var det verkligen några dagar som var bra?!?! ja några dagar har vi fått men alldeles för få...som man längtade efter denna sommaren o så blev man liksom snuvad på den pga det dåliga vädret..ja ja vi får hoppas på en fin, solig o varm höst istället..

 

Livia är nu inne på sin 3:de vecka i skolan...tycker det var igår de gick på sommarlov o nu är det nästan 3 veckor sen sommarlovet tog slut...Alice har sökt jobb samtidigt som hon funderar på vad hon vill göra/jobba med...

 

När det kommer till mig själv så står jag väl fortfarande o trampar på samma ställe..försöker peppa/intala mig själv att ja måste lämna den sk comfortzonen men det är svårt...det går upp och ner..vissa dagar bättre än andra men sen kommer dessa JÄVLA hjärnspökena o sätter griller i huvudet på en o tankarna far runt som en tornado..

 

Har i alla fall en sak ja kan vara stolt över...låter nog inte så speciellt märkvärdigt för er men för mig är det ett litet steg..för ett tag sen så stod ja i val o kval om ja skulle fixa en kräftskiva..förr var detta det bästa ja visste att anordna fester/inbjudningar men inte längre..men förr så hade ja alltid en kräftskiva o den var verkligen uppskattad men sen kom coronan samt att mitt självförtroende har försvunnit mer o mer..

 

Men hur som så var ja i val o kval om ja skulle fixa en eller inte men i sista sekund så bestämde ja för att "ja i år ska vi ha en kräftskiva" så ja skickade ut inbjudningar o började planera men sakta men säkert så började ja tvivla o funderade på om ja skulle ställa in..ena dagen ville ja andra dagen inte o så höll det på..men i lördags så blev det i alla fall av...alla kom utom 1 par och det kunde inte bli bättre...alla hade roligt..berömde mig för hur fint ja hade gjort, vad god kakan var som ja bjöd på m.m så det fanns inget o klaga på o ja drack lagomt så ja var inte bakis dagen efter heller    ja t.om tillät mig att ha roligt o få känna mig uppskattad...men varför kan man inte hålla kvar i den tanken/känslan?? varför försvinner den så snabbt??

 

Ja ska försöka men det har ja oxå sagt såååå många ggr men man kan inte mer än försöka o visst ja gnäller i många av mina inlägg men det är här ja ventilerar..det är här ja skriver av mig en del o på så vis kanske bearbeta lite av allt man håller inom sig...o vill man inte läsa så är det upp till var o en...men å andra sidan så är ja inte den enda som har det så här....alldeles för många där ute som lever i det tysta o skäms...lägger skulden på sig själva att det är som det är men egentligen så vill de inget annat än att bli sedda, hörda, älskade och att få vara nån som andra ser..ingen vill vara "osynlig" ..det har blivit bättre man uppmärksammar det mer o mer men tyvärr så är det alldes för tabu att prata om det o att våga säga att "ja ja är ensam, ledsen, gråter när ingen ser o ja vill inget hellre än att nån ska se mig"

 

Ofrivillig ensamhet och psykisk ohälsa är nästan som ett beroende...ju längre det går desto, desto djupare man faller desto mer man fastnar i det och det blir svårare att ta sig ur men nånstans måste det finns ett ljus, en hjälpande hand, ett vänligt ord eller kanske en varm famn???

 

Det är i alla fall vad ja försöker intala mig själv att nån gång ska ja väl förhoppningsvis hitta dit....

 

 

 
 
En trevlig tjej

En trevlig tjej

19 september 2023 23:29

Ja det här vädret har varit lite knas till å från på senaste tiden. Sensommarvärme i slutet på augusti till början på september nåt sånt. Jag blir inte förvånad om det kommer in en sista varifrån från ingenstans innan den riktiga höstiga kylan kommer in i Sverige. å att bero på väder. Tycker det är så lustigt. Så fort JAG råkar skriva om hur vädret varit å lägger ut lite natur bilder om det skumma/konstiga vädret i min blogg. Då kommer vissa folk direkt(vissa idioter jag sett å som inte ens har blogg) å lägger dumma/korkade eller knäppa kommentarer å "jävlas" ned mig å säger: "du borde bli meterolog" eller så skriver folk med sina kommentarer att jag har en kass blogg å verkar inte skriva mycke vettigt. De själva har ju knappt nån blogg så varför sla de då ens kommentera sånna saker. Jag har t.o.m fått tatt bort sånna korkade kommentarer för det är inte chyst å snällt att skriva så.

http://Https://nouw.com/mittlivommig

Ellen

20 september 2023 16:01

Ja detta vädret pendlar från dag till dag men en får nog inse att sommaren är över (hört flera som redan har fått skrapat rutorna på bilen..brr)

Ja det finns så mycket konstigt folk..vad är anledningen att skriva elaka taskiga saker??

De kan ju knappast må bättre av att nån annan mår sämre..för känner man inte personen ifråga så vet man ju heller inte hur h*n tar åt sig men det är ju så ofta som människor får stå ut med både det ena o det andra bara för att nån/några/flera har bestämt sig för att vara elaka..

Vad har dina bilder o kommentarer om vädret med andra att göra? Du skadar ingen så varför ska de skada dig??

Som man kan säga "det var bättre förr"..ja inte allt men när det gäller det sociala medier så var det allt bättre förr för då kunde man inte sitta gömd bakom en skärm o spy ut en massa elakheter..

O folk är elaka..fruktansvärt elaka...

Men jag hoppas att du i fortsättningen ska kunna lägga ut det du vill o att du kan blocka dem som inte har nåt där att göra..tycker de inte om det du lägger ut/skriver nej men skit i o titta/läs då...måste finnas andra bloggar

Min blogg är min blogg...man skriver ju om det man själv vill så länge man inte sårar/skadar nån o det gäller ju även dem som läser..

Hoppas att du slipper såna där människor i framtiden..

Ha en bra dag :-)



Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ellen - Tisdag 6 feb 14:57

Vi har ju skaffat skatter o det har verkligen inte varit nån dans på rosor (varför man nu säger så för det rosor är ju taggiga o jävliga) men hur som så har det inte varit bra..det började med att ja kastrerade katterna o då visade det sig att på den...

Av Ellen - Tisdag 23 jan 16:45

Herregud...ja nu kan vi i alla fall inte säga att vi inte fick en vit jul eller vinter för den delen...men känner att det räcker nu...just nu så har vi 5 plusgrader solen har lyst och en hel del av snön har försvunnit men också gett stora vattensamli...

Av Ellen - Tisdag 23 jan 15:47

Här är det sjukstuga deluxe..nja kanske inte riktigt så illa men det har varit..började med att Livia fick lite ont i huvudet o halsen i torsdagskväll..kände sig inte jättesjuk på fredag men valde att stanna hemma o det var väl tur det för POFF från ...

Av Ellen - Tisdag 16 jan 14:39

Halva januari har gått o det var över 1 månad sen som ja skrev nåt här...sa att ja skulle bli bli bättre på att skriva o det såg vi ju hur det gick med det....men å andra sidan så kan man ju inte tvinga fram nåt att skriva om, om man inte kan vill el...

Av Ellen - 9 december 2023 15:11

Endast 22 dagar kvar av 2023...även detta året har varit en speciellt år..så mycket elände som har hänt/händer i Sverige och i övriga länder...krig...dödskjutningar...bränder av olika de slag...ja det har varit så mycket neagtiva händelser så man ork...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Välkommen till min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards