Direktlänk till inlägg 22 maj 2013

Nu har det hänt igen *djup suck*

Av Ellen - 22 maj 2013 11:37

  FY FAN vad irriterad ja blir…o arg..o ledsen för Alice skull…


I måndags kom Alice hem o frågade om hon o granntösa fick leka o det fick de…de hade gjort upp i skolan att de skulle leka när de kom  hem (om de fick för sina föräldrar) Alice fick men inte granntösa..de skulle iväg..


Men då sa ja till Alice att de kanske kunde leka på onsdag istället..som idag o det gick bra….pratade med grannen i måndags om de kunde leka idag o det gick så bra så…men ja hade i bakhuvudet hela tiden att onsdag är det inte än så mycket hinner o hända…så det fanns stor risk att det skulle bli inställt..


O mycket riktigt..imorse säger mamman att barnen får hoppa över att leka idag..ursäkten var att hon hada så många måsten…o hennes alla måste brukar innebära tvätt, disk kanske dammsugning..men vem har inte dessa måsten??


O detta är inte första gången att barnen inte kan leka pga att hon ska tvätta eller ta hand om tvätt o då är tydligen Alice väldigt i vägen för dessa måsten..o att de kan leka på egen hand klarar det tydligen inte av heller eftersom hon inte kan göra alla dessa måsten även om Alice är där o leker….för hennes barn leker tydligen inte annars..


O dessa måsten skyller hon på dag ut o dag in..visst de är en stor familj men en kan inte ställa in eller inte umgås/hitta på saker bara för det..men hon gör det men ändå när hon säger att hon ska göra et o det o det så blir det inte så möe gjort ändå…o då är det ju inte konstigt om man alltid har ett gigantisk berg med tvätt o disk etc…men sitta o blogga..var på fb…baka en massa det finns det tid för men att låta barnen leka är omöjligt..


O detta med att komma hit existerar inte för mamman utan det är bara åt ena hållet..alltså ska det lekas så är det Alice som får gå dit…att tösa kommer hit finns inte på denna karta…o eftersom de inte ens kunde leka pga ”måsten” så finns det säkert inga möjligheter att hon skulle kunna komma hit…


Ja mötte Alice´s blick imorse när vi fick veta att de inte fick leka..ja såg hennes besvikelse men också att hon vart ledsen..o ja FÖRSTÅR henne…o detta är inte första gången som grannen lovar o lovar för att sen bryta det löftet…Alice har blivit sviken många ggr…o detta är ju inte pga barnen..det är inte dem det är fel på utan på deras mamma (även pappan) så säger en sak men att det blir nåt annat..


O vi har sagt till Alice att hon ska inte hoppas för möe när hon får ett sånt svar..men det är inte lätt o vara liten o förstå för man tror ju gott om allt o alla…o hon vill ju gärna leka så självklart så tror ju hon o hoppas att det ska bli som det är sagt men även hon börjar tröttna o inser att det är ingen idé…men värst är det ju ändå för grannbarnen de blir ju utanför o sen har föräldrarna mage o klaga på alla andra barnen att de fryser ut deras barn när i själva verket är de själva som gör det..


Vad gör det om tvätten stod en dag (om det nu är så att mamman inte kan tvätta när nån är där) så att barnen fick leka..när hon kan ge en massa tid till o sitta o göra blommor o figurer till kakor av olika de slag..men det är ju hennes hobby (o självklart så ska hon få ha det) men hon säger ju att hon gör ALLT för sina barn bla bla bla…men att låta dem leka, utvecklas, åldras, få kompisar, se världen med egna ögon etc etc  gör hon inte…hon ser till att få tid till sin hobby men tillåter inte barnen att få det…är det o göra ALLT för sina barn??


Ja menar inte att hon inte älskar sina barn o allt det där men hon förstör ju dem o deras liv..o hur tänker man??


Barnen känner inga andra barn..o de enda de får leka med är varandra för att mamman o pappan tycker inte tydligen att vänner inte behövs…de tycker nog att vänner är överskattat..o dem klarar man sig utan..de har så roligt ändå sinsemellan… men kom då inte o säg att barnen inte får bara med o blir utfrysta för det är NI föräldrar som har satt dem i den sitsen..inte era barnen eller inte  andras barn…


För dessa barnen har inte gjort nåt fel..det är inte dem det är fel på utan det är föräldrarna…men det är jättesynd att det är barnen som ska ”straffas” för att mamman (även pappan) inte fattar vad utsätter barnen för..


Men ja ska säga till Alice sen när hon kommer hem att vi skiter i den familjen..det är ingen idé…så trött på att se Alice bli sårad o besviken…det är typ 9 ggr av 10 som det blir så här…så kan de leva i sin bubbla..men värst är ju ändå att man kommer inte ifrån dem o man kommer ändå få höra om alla andra barn som  gör si eller så mot hennes barn..


O NEJ det är INTE okej med mobbing men detta är nåt helt annat..svårt att förklara men det kan vara mycket tjafs om att få o inte få vara med..sitta eller inte sitta  brevid på bussen, teatern eller vad det nu kan vara etc etc..


Men det får bli ett slut på detta att mamman ska såra Alice gång på gång med sina löften om att barnen ska få leka eftersom hon bryter dem..gång på gång


 

 
 
halvbonden

halvbonden

3 juni 2013 15:31

usch vilken konstig familj det där verkar vara! Barn måste ju få leka lite och inte bara ha en massa måsten. Och hur kan man bestämma sådär vem ens barn ska leka med eller inte? Barnet måste ju få leka med den den vill? Jag tror att den där mamman bara skapar en robot som inte klara av att göra egna val, utan bara väntar på att någon annan ska bestämma.
Det är såklart inte bra om barnet får bestämma allt, men åt andra hållet är inte bra heller.
Stackars din flicka som ska behöva bli nobbad pga av en knäpp mamma till kompisen.

http://halvbonden.wordpress.com

Ellen

3 juni 2013 22:46

Tyvärr så har det väl alltid varit så här..
men när barnen blir större så vill de ju mer o även bestämma mer men dessa barnen hålls som av en järnhand av mamman...

Ja tror det handlar om att mamman är rädd att inte behöva vara behövd...barn växer ju ifrån föräldrarna o vill ju själva upptäcka världen men dessa barnen har liksom knappt sett världen utanför..

Så ja tror bara det handlar om att mamman är rädd att "förlora" sina barn..hon är rädd för att bli ensam o "övergiven"..att barnen inte längre behöver henne,...men man måste släppa taget om sina barn...man gör dem verkligen ingen tjänst genom att hålla fast dem o inte låta dem utvecklas o bli egna individer...

Som man kan säga: "man har bara barnen till låns"...men även om barnen ska/kommer att stå på egna ben en dag så behövs man...man är deras mamma oavsett hur gammal man än är..o mamman kommer alltid se den där lilla flickan/pojken i sitt barn oavsett hur gammal h*n är...men man får inte hindra dem att bli nån...att få skaffa egna uppfattningar...göra misstag o sen lära sig utifrån dem...bli kär..skaffa familj etc etc..

Men så länge hon håller dem som hon gör så kommer de gå miste om så mycket här i livet...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ellen - Tisdag 6 feb 14:57

Vi har ju skaffat skatter o det har verkligen inte varit nån dans på rosor (varför man nu säger så för det rosor är ju taggiga o jävliga) men hur som så har det inte varit bra..det började med att ja kastrerade katterna o då visade det sig att på den...

Av Ellen - Tisdag 23 jan 16:45

Herregud...ja nu kan vi i alla fall inte säga att vi inte fick en vit jul eller vinter för den delen...men känner att det räcker nu...just nu så har vi 5 plusgrader solen har lyst och en hel del av snön har försvunnit men också gett stora vattensamli...

Av Ellen - Tisdag 23 jan 15:47

Här är det sjukstuga deluxe..nja kanske inte riktigt så illa men det har varit..började med att Livia fick lite ont i huvudet o halsen i torsdagskväll..kände sig inte jättesjuk på fredag men valde att stanna hemma o det var väl tur det för POFF från ...

Av Ellen - Tisdag 16 jan 14:39

Halva januari har gått o det var över 1 månad sen som ja skrev nåt här...sa att ja skulle bli bli bättre på att skriva o det såg vi ju hur det gick med det....men å andra sidan så kan man ju inte tvinga fram nåt att skriva om, om man inte kan vill el...

Av Ellen - 9 december 2023 15:11

Endast 22 dagar kvar av 2023...även detta året har varit en speciellt år..så mycket elände som har hänt/händer i Sverige och i övriga länder...krig...dödskjutningar...bränder av olika de slag...ja det har varit så mycket neagtiva händelser så man ork...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Välkommen till min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards