Alla inlägg under december 2010

Av Ellen - 7 december 2010 20:22

Nån som har erfarenhet när det gäller mollusker??

 

Alice har fått små vårtliknade utslag i vänster knäveck....har även nån prick på magen....enligt olika rådgivningar så är det helt ofarligt men smittsamt..

 

Mollusker orsakas av ett virus...det kan ta allt ifrån några månader till år innan de försvinner helt...men de säger att man sen blir immun emot det...

 

Barn som lider av vanlig eksem o atopisk eksem har större chans att få mollusker...o Alice har ju eksem...Livia har ju atopisk eksem men om Alice har det samma vet ja inte...men hon har känslig hud...

 

Vet inte om ja ska gå iväg med utslagen..det finns ju inget botemedel elle medicin...för att lindra ev klåda så kan man använda hydrocortision o skulle man ha väldiga problem så kan de tydligen frysa dem eller skära bort dem..

 

Hört att Lactacyd ska funka..men det som funkar för den ena är inte säkert funkar för den andra...men det får nog bli en flaska med Lactacyd tvål o prova...

 

Ett annat tips är att man sticker hål på dem o klämmer ut innehållet...för det är själva innehållet som smittas men det tror ja inte att Alice går med på men vi får se....ja kanske kan få ta nån per dag tills de är borta..

Av Ellen - 7 december 2010 00:09

  

Av Ellen - 6 december 2010 22:01

Varför måste folk gissa o föra statistik på allt o inget???

 

Nu har Aftonbladet kartlagt släkten Bernadottes barnafödande – och räknat ut när Victoria och Daniel blir föräldrar...Aftonbladet har gått tillbaka i tiden och tagit reda på när kungaparen historiskt sett fått sitt första barn o i de flesta fallen så rör det som om ca 1 år efter vigseln

  

Men genomsnittet är 485 dagar – mycket beroende på att Oscar I och Josefina av Leuchtenberg fick vänta i närmare tre år.

 

Håller sig Victoria och Daniel till kronprinsessans familjetradition skulle det betyda att de får sitt första barn den 17 oktober 2011.

 

 Men tänk om Victoria o Daniel inte är som alla de andra??

 

Tänk om det tar längre tid än vad det gjorde för de andra kungaparen??

 

O vad då familjetradition????

 

Det ska väl inte vara en tradition att skaffa barn eller inom en viss tid??

 

Tradition är att man alltid ska titta på Kalle Anka på julafton.....tradition är att man alltid firar midsommar ute i stugan...tradition är att man alltid ses på påskafton..eller vad det nu kan vara..men att skaffa barn tycker inte ja är en tradition...

 

För tänk om Victoria o Daniel inte kan föra den sk traditionen vidare...tänk om de inte håller "måttet" på 485 dagar som det sk genomsnittet ligger på tack vare att  Oscar I och Josefina av Leuchtenberg fick vänta i närmare tre år innan de fick barn.

 

Tänk om de aldrig kan få barn...vad händer då med traditionen???

 

10-15 % av Sveriges befolkning drabbas av ofrivillig barnlöshet...vem säger att de inte kan vara en av dem???

 

Räknas adoption som ett godkänt barn för att föra traditionen vidare?? men sen om det går rätt till så kan det ju ta flera år innan man väl får adoptionen att gå igenom...

 

Nu menar ja inte att Victoria o Daniel inte kan få barn men det måste ju bli en väldig press när man inte "får" skaffa barn när man själv vill för att man måste

 föra traditionen vidare..

 

Låt dem vara..visst det är våran blivande drottning vi talar om...men känd eller icke känd..de är trots allt bara en människa oavsett titel..

 

Så låt dem få den tiden de behöver....den dagen... den glädjen åt kungafamiljen med omnejd o för svenska folket....

 

Men låt dem få "nuppa" ifred...


Av Ellen - 6 december 2010 21:31

Just nu så är det ett väldigt pådrag i Sharm el Sheikh för att finna den sk dödshajen som bl.a bet ihjäl en tysk kvinna igår...

 

I kväll väntas en grupp amerikanska hajexperter landa i Sharm el-Sheikh för att bistå i jakten.

 

Självklart är folk rädda o vågar inte bada/dyka...o resebolagen har även erbjudit att man får boka om men detta gäller endast de som har dykning inbokat...

 

Ja måste säga att ja är glad att vi inte badade när vi var där för 3 år sen..

visserligen så varnade de inte för nån haj då men ja vet att ja tänkte att man vet aldrig vilka faror som lurar i okända vatten...

 

Ja hoppas att de finner den rätta hajen så de kan återgå till det normala o att ingen mer behöver "offra" sitt kött eller liv....



Av Ellen - 6 december 2010 21:08

De säger att en människas skräp kan bli en annan mans skatt. Detsamma kan sägas om mat: en mans mardröm faktist kan vara en annan mans delikatess. Från kotunga och gristryne till kycklingfötter, från stekta maskar och grodlår till stekta sniglar - detta en lista över några av de många konstiga saker som folk faktiskt äter (som ofta är förvånandsvärt välsmakande). Om du har ätit lite för mycket sista tiden och skulle må bra att dra ner på matintaget tror vi att denna lista kan hjälpa till med att minska aptiten. Här är lista över de tio märkligaste maträtterna från hela världen, vi börjar på plats 11 och räknar ned till plats 1.

11. Svensk Hackmat

Svensk gammal kost, som består av lungmos.

10. Stekta hjärnsmörgåsar

Långt innan rädslan för galna ko-sjukan hade spridit sig runtom i världen kunde man beställa en smörgås med stekt kalvhjärna i mellan tunna skivor av vitt bröd i St Louis, Missouri, USA. Smörgåsen finns fortfarande i Ohio River Valley. Här har man friterat hjärnan och serverar den mellan hamburgerbröd. I El Salvador och Mexiko äter man hjärnor från nötkreatur, kärleksfullt kallade sesos på spanska, som ofta använda i tacos och burritos. Hjärnan har en grötig konsistens och smakar väldigt lite i sig så man får tillsätta kopiösa mängder av stark sås för att få smak.

9. Haggis

En traditionell skotsk maträtt är haggis, som är gjord av malet hjärta, lever och lunga från ett får. Detta blandar man med lök, kryddor, havremjöl, salt och öl och kokar i några timmar i fårmagen. Larousse Gastronomique, en populär Encyclopedia of gastronomiska läckerheter hävdar att haggis har "en utmärkt nötaktig konsistens och läckra välsmakande aromer." Haggis är tillgänglig året runt i skotska stormarknader och ar ofta tillagad med ett konstgjord hölje snarare än den traditionella fårmagen. En del säljs i burkar och kan värmas upp i mikrovågsugen. Liknande rätter finns i andra europeiska länder då man använder get, gris eller nötkött istället för får.

8. Insekter

Ätandet av insekter kallas för entomofagi och är ganska vanligt i många delar av världen, med undantagen Europa och Nordamerika (dock verkar insekterna vara en favorit hos detagarna av TV-showen "Fear Factor"). Det är inte ovanligt att hitta leverantörer som säljer friterade gräshoppor, syrsor, skorpioner, spindlar och maskar på gatorna i Bangkok, Thailand. Insekter har en hög halt protein och innehåller tydligen en mängd av viktiga fettsyror och vitaminer. Faktum är att man ofta gör mjöl från att torka och mala mask används ofta för att göra choklad chip cookies. Så nästa gång du tror att det är en fluga i soppan, kan det faktiskt bara vara en del av presentationen. Känner du att insekter kan vara något för dig, kanske det är dags att boka ett hotell i Bangkok.

7. Rocky Mountain Ostron

Vad är det som är så konstigt med dessa ostron? Förmodligen det faktum att de inte är av den typ du hittar längst ner i havet, utan att de snarare är ett fantasinamn som ges till friterade testiklar från en buffel, en tjur eller ett vildsvin. Rocky Mountain ostron (även kallade prärie ostron) är välkända, framför allt i vissa delar av USA och Kanada där boskapsuppfödning är vanligt. Testiklarna är skalade, kokta, rullade i en mjölblandningen och stekta och serveras sedan med en fin cocktail sås.

6. Fylld Camel

Receptet för en hel uppstoppad kamel ser ut som ett dåligt skämt, med ingredienser som en hel kamel, ett helt lamm och 20 hela kycklingar. Detta recept är listat i Guinness Rekordbok som den största maträtten på en meny i hela världen, dock så har man utelämnat information med konkreta exempel på om någon var villig att äta denna maträtt. Legenden säger att att en hel uppstoppad kamel är en traditionell Beduinisk maträtt som förbereds som en rysk docka. En kamel fylls med ett helt lamm, lammet fylls med höns och kycklingar som fylls med ägg och ris. Allt detta blandas ihop och grillas innan man serverar det. Varesej detta är helt sant eller inte, så gör mängden mat som krävs för att laga denna maträtt att den förtjänar en plats på vår lista.

5. Hakarl

Anthony Bourdain, som känd för att äta några av de märkligaste livsmedeln i världen, hävdar att hakarl är det mest motbjudande sak han någonsin ätit.. Det tillverkas av att konservera håkäring eller brugd som får jäsa i två till fyra månader. Hakarl är en isländsk maträtt som sags ska stinka av ammoniak. Den är tillgänglig året runt i isländska butiker och serveras ofta i kuber på tandpetare.

4. Fugu

Fugu är det japanska ordet för giftiga blåsfiskar, som är fyllda med giftet tetrodotoxin, vilket gör dem dödliga. Endast särskilt utbildade kockar, som måste genomgå två till tre års utbildning och har klarat ett officiellt test, är tillåtna att förbereda fisken. Vissa kockar väljer att lämna en minimal mängd gift i fisken för att ge en stickande känsla på tungan och läpparna eftersom Fugu till smaken kan annars vara ganska intetsägande. Själva tjusningen med Fugu verkar vara att överleva ätandet, snarare än själva smaken av den dödliga fisken.

3. Casu Marzu

Denna maträtt hittade i Sardinien, Italien. Casu marzu är en ost som innehåller levande insektslarver. Dessa larver tillsätts avsiktligt till osten för att främja jäsningen och få den till en nivå som är nära nedbrytning som sögs ska leda till att ostens fetter bryts ner. De små, genomskinliga maskar kan hoppa upp till en halv fot om de blit störda i sitt arbete, vilket kan förklarar varför det är rekomenderat att borsta av insekterna innan du avnjuter en sked av den stickande ost.

2. Sannakji

Nu när sashimi och sushi är tillgängligt över hela världen så betraktas inte konumptionen av råa skaldjur längre som ett äventyr. Den koreanska delikatessen sannakji är dock något helt annat, då fisken och skaldjuren på tallriken inte är helt döda. Levnade bläckfisk skivas upp och kryddas med sesamolja. Tentaklerna rör sig fortfarande när denna maträtt serveras och om man inte tuggar noggrant, kan de små sugkopparna fastna i mun och svalg. Detta är inte en maträtt för klenmodiga. Varför inte ta en tripp till Asien och ta en del av dessa läckerheter, det finns många bra hotell i Asien.

1. BALUT

BALUT verkar finnas på varje "konstig mat" lista, vanligtvis i toppen, och av goda skäl. Även om denna rätt inte slingrar omkring på tallriken som den Koreanska bläckfisken, så är detta befruktade ank- eller kycklingägg med en nästan utvecklat embryo som kokas, lätt en av de märkligaste livsmedel i världen. BALUT är mycket vanligt i Filippinerna, Kambodja och Vietnam och säljs ofta av gatuförsäljare. Det sags att BALUT smakar ägg och anka (eller kyckling), som i huvudsak är vad det består av. Många säger att det är överraskande att ett livsmedel som verkar så bisarrt och exotiskt, som ofta har fågelns kännetecken synligt utvecklade, kan smaka så banalt. Det verkar som mycket mat som till en början ser konstigt ut, beskrivs som att smaka just kyckling.

 

  

Får det lov o vara lite Sannakji???


Av Ellen - 6 december 2010 20:54

På torsdag så ska ja hämta ut 25 julkort på barnen som vi sen kommer att skicka till våra nära o kära..men sen kommer vi även skicka vanliga kort till vänner o bekanta...

 

Så vi kommer nog att skicka runt en 40-50 julkort... de får säga vad de vill om dagens teknik o hur fantastiskt det är men det är mycket trevligare, roligare o absolut mer personligare att få ett julkort/brev på posten än en hälsning via mobilen eller datorn...

 

  



Av Ellen - 6 december 2010 20:30

Ja står inför ett ganska stort val...o det är om ja ska klippa håret kort eller bara ta topparna???

 

Är rädd att ja ska ångra mig om ja klipper av mig mitt långa hår men samtidigt så är ja trött på dessa små korkskruvarna som ja har vid öronen o längst pannan....

 

Usch usch usch vad svårt att bestämma sig...klipper ja bara topparna så är dte ju inte så möe ånger men skulle ja klippa mig kort så är ju chansen bra möe större...

 

Har några dagar på mig....den 15 dec ska ja o Alice till frissan o klippa oss samt att ja ska göra slingor..men ja funderar på att om ja skulle klippa mig kort så gör ja nog inga slingor men funderar på att bli blond....igen...

 

Har varit både blond o korthårig..men ja började ju spara ut håret när ja skulle gifta mig så ja kunde få en fin håruppsättning men nu finns det ju egentligen ingen anledning att ha kvar det långa håret..o det växer ju ut....tids nog...men orkar ja i så fall vänta så länge??

 

Hmm får ta o fundera ett tag till...vill verkligen vara 100 % säker sen när ja ska göra mitt val....men det skulle vara kul o förändra sig lite...bli lite fräschare inför ett nytt år...

 

  

Av Ellen - 6 december 2010 20:28

  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Välkommen till min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards