Alla inlägg den 6 januari 2010

Av Ellen - 6 januari 2010 15:14

Ja är en av de som lider av munsår(herpes)ett par ggr om året...o det är ja inte ensam om utan ca 70% av svenska befolkningen bär på munherpesviruset...

 

Men nu ska det komma en ny salva som ska vara ännu bättre än de som redan finns...om det är sant eller inte....det enda sättet o få veta det är o testa...

 

Ja kommer definitivt att testa för hjälper det bättre än Vectavir (som ja använder) då är det ju toppen....

 

Lite info om Xerclear:


Läkemedelsverket har nu godkänt Xerclear™ för behandling av munsår. Det är den första och enda topikala behandlingen som både visat sig kunna förhindra uppkomsten av munsår och förkorta läkningstiden.

 

Xerclear kommer att bli tillgänglig på apoteken under första halvåret 2010 fast då bara på recept (5 g förpackning)... Den receptfria 2 g förpackningen kommer att finnas tillgänglig under andra kvartalet 2010.


De läkemedel som funnits hittills har bara kunnat användas för behandling av tidiga tecken på munsår. Men nu kommer alltså en salva som kan förhindra att de smärtsamma blåsorna hinner uppstå vid en herpesinfektion.


Salvan innehåller, förutom medlet aciklovir som redan ingår i många herpesläkemedel, hydrocortison som verkar inflammationshämmande.

 

Xerclear™ har två aktiva substanser vilket ger både en antiviral och antiinflammatorisk effekt.

 

Med tidig behandling kan många helt slippa herpesmunsår.

 

Xerclear™ är ett helt nytt koncept för behandling av munherpes, vilket också bevisats ge en mycket bättre behandlingseffekt för patienterna.

 

Kan man förhindra att munsåret uppkommer är det förstås en stor lättnad för patienter med återkommande munherpes, säger Johan Harmenberg, läkare och docent inom virologi och en av upphovsmännen till Xerclear™.

 

Enligt ett pressmeddelande som Dagens medicin tagit del av säger läkemedelsföretaget bakom salvan att den, vid tidig behandling, kan förhindra uppkomsten av munsår i 42 procent av fallen.

 

Vill ni läsa mer om salvan så kan ni klicka här...

 

Visst låter det bra....vart priset på denna salva hamnar på vet ja inte men tyvärr så kommer den nog inte bli billig...  


Av Ellen - 6 januari 2010 15:03

Var till Henrik´s mormor på 11-kaffe idag....men det slutade med att vi även fick mat....

 

Rena julbordet....det var Janssons frestelse, köttbullar, skinka, rödbets-sallad....o till efterrätt så fick vi ris ala malta...så vi var tämligen mätta när vi åkte därifrån....



Av Ellen - 6 januari 2010 15:01

Köpte dessa två tomtar sist ja var till Karlstad...det var 50% rabatt så de kostade hela 20:-/st....

 

  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Välkommen till min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards