Alla inlägg den 2 mars 2010

Av Ellen - 2 mars 2010 14:34

Från och med 1/ 1 2010 gäller nya sjukpenningregler. De nya reglerna är klara och entydiga.


SJUKDOM ÄR INGEN FRÅNVAROORSAK!
Läkarintyg accepteras inte längre. Kan du ta dig till doktorn så kan du också ta dig till arbetet.

TJÄNSTLEDIGHET PGA. OPERATION

Beviljas ej. Anställd äger ej rätt att avlägsna någon del av sin kropp. Den utrustning som fanns vid anställningens ingående ska vara kvar och hållas i användbart skick. Om något avlägsnas sänks också den anställdes värde och lönen ska reduceras i motsvarande omfattning. Kvinnliga skönhetsoperationer som sker på semestern är däremot att betrakta som kontinuerligt underhåll.

TANDLÄKARBESÖK

Besök hos tandläkare accepteras ej eftersom varje anställd som ej redan har löständer snarast ska installera sådana. I stället för att ränna hos tandläkaren ska ni sedan sända in proteserna till arbetsgivaren som ombesörjer lagning. Arbetsgivaren är skyldig att inom 60 dagar returnera tänderna.

GRAVIDITETSLEDIGHET

Ledighet för graviditet och mammaledighet har helt avskaffats i de nya reglerna. Kvinnliga arbetare ska sitta med benen ihop i arbetet och arbetsgivaren är skyldig att se till att preventivmedel alltid finns tillgängligt för att dölja eventuella spår av snedsprång. Skulle någon anställd bli med barn får förlossning ske på veckoslutsdagar och barnet tas om hand av mor- eller farföräldrar.

GYNEKOLOGBESÖK

Besök hos gynekolog på grund av den förfinade tekniken hos dagens kontorsmaskiner helt onödig. Sätt dig på kopieringsmaskinen och tag en bild (yngre kopierar direkt, äldre måste kanske trycka på förminskningen först). Sänd bilden på telefax till gynekologen och fortsätt arbeta. OBS! Var mycket noga med att faxa till rätt faxnummer.

ÖVRIGT

Eftersom toaletter ofta är en plats där smitta av magsjukdomar mm kan spridas ska alla dylika behov vara avklarade i bostaden innan man går till arbetet

Av Ellen - 2 mars 2010 09:49

 Den 7 mars så är det dags igen för det årliga loppet...VASALOPPET.....

 

Ca 15.800 kommer att åka detta lopp...det är 9 mil o det är klassisk stil som gäller..

Herregud vad möe folk....

Av Ellen - 2 mars 2010 09:31

 Ikväll så börjar det ett nytt pogram i Kanal 5 kl 20:00..

 

Det heter "Dating in the dark" o programmet går ut på om man kan bli kär i nån man aldrig har sett...sitter skönheten på insidan o är kärleken blind???

 

Tre män och tre kvinnor deltar i varje program i ett experiment där vi tar reda på sanningen bakom klichébilden.

 

 Singlarna stängs in i ett hus där de får lära känna varandra i totalt mörker. Hur stor roll utseendet egentligen spelar avslöjas när de i slutet av programmet får se den person de har valt. Vill de fortsätta träffas?

 

I Dating in the Dark får sex singlar leva i ett hus, kvinnor och män åtskilda. De får bara träffas under väldigt speciella omständigheter – I totalt mörker.

 

Under ett antal dejter i mörkrummet ska de lära känna varandra och välja ut en favorit. I slutet av programmet får de för första gången se den de valt, och då kommer det stora avgörandet, vill de fortsätta träffas?

 

Med hjälp av särskilda kameror med IR-teknik kan tittarna följa hur de lär känna varandra i mörkrummet, utelämnade till fyra av de fem sinnena.

 

Under programmet får de medverkande singlarna chansen att lära känna varandra på flera olika sätt. De kan få se kläder som tillhör singlarna av det motsatta könet eller kan få i uppdrag att beskriva den andres utseende för en tecknare.

 

Kanske det funkar....kanske inte....hur viktigt är detta med utseendet egentligen???

  

 


 


Av Ellen - 2 mars 2010 09:28

Igår var inte Livia nöjd med livet...det spelade ingen roll vad ja gjorde så vart hon inte nöjd...men nu vet ja vad felet var...

 

Lillan har feber...inte mycket men nog så att hon reagerar lite på den...vet inte om det är förkylning på gång....igen.....  eller om det kan vara tänder på gång...för hon dreglar även en hel del men ja har ännu inte kännt eller sett nåt i munnen så vi får väl se...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Välkommen till min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards