Alla inlägg den 10 mars 2010

Av Ellen - 10 mars 2010 22:28

Snart kan du som är bonde söka till ännu en säsong av "Bonde söker fru"...o för er som inte är bönder så kan ni ju söka till programmets olika bönder...



Av Ellen - 10 mars 2010 22:15

Nu kan man söka till Robinson....ja själv kommer inte att söka...men för er som tänker söka:

 

För guds skull.....SE PÅ PROGRAMMET INNAN NI SÖKER så ni vet vad det handlar om o vad ni ger er in på...

 

För det verkar som många tror det kommer att vara glitter o glamour....mat i mängder...o att de ska bara ligga på stranden o sola som om det vore en semestertripp....

 

Men utav det ja har sett så är det lååååååångt ifrån det....men det finns ju såna som bara vill vara med för att synas sen vad det egentligen innebär vet de inte...

Av Ellen - 10 mars 2010 22:10

Om man skulle ta o söka....tredje gången gillt säger man ju o ja har ju sökt 2 ggr men tyvärr inte kommit med....


O vad ja har sett vad andra har bjudit på så var det inte min meny som stoppade mig utan det berodde nog på vart ja bodde...


Antigen så var det bara ja som sökte här omkring eller så har de nyligen varit häromkring..


Men vi får se..ska tänka på det...

Av Ellen - 10 mars 2010 21:56

Ja kan väl berätta för er...för ni vet ju ändå inte vad eller vem det handlar om...

 

Men min kusin ska ha barn....bebisen är beräknad till den 13 aug o det är deras andra barn...har en dotter sen tidigare..

 

Så Alice o Livia kommer att få ny tremänning till sommaren....

 

Men säg inte detta till nån  

Av Ellen - 10 mars 2010 21:53

Ja gjorde faktiskt det.....vad då undrar ni väl nu???

 

Ja klarade av att baka tekakor...idag lyckades ja för första gången....

 

Tekakorna fick både färg....de reste sig o är mjuka som...ja ja vet inte men de är lååååååångt ifrån vad mina tekakor annars brukar vara....så äntligen kanske ja har lyckas.....

Av Ellen - 10 mars 2010 21:45

Fick vara ledig från barnen på eftermiddagen....så ja åkte till stan o gick runt där...men medans ja gick där i solen så kände ja mig allt mer ensam...

 

Skulle ha varit trevligt o gått o fikat men ensam...hur roligt är det???

 

Så ja gjorde det ja skulle o åkte sen hem....till min familj som ja ville komma ifrån en stund men som ja saknade.....

 

Så när ja kom hem så fikade ja, Henrik o Alice...hade köpt med lite fika...för vad är inte trevligare än o fika med dem man älskar???

 

Men ja fick ändå lite andrum o var skönt för stunden även om ja saknade dem...

Av Ellen - 10 mars 2010 11:54

Ja då var det snart dags igen...att deklarera för år 2009....

 

I år börjar deklarationen skickas ut den 22 mars. Senast den 15 april ska alla ha fått sina blanketter. De som har mer komplicerade deklarationer får dem först. Det kan gälla aktieförsäljningar eller om man har näringsverksamhet.

 

En nyhet i år är att Skatteverket "avslöjar" hur granskningen av deklarationen går till. I ett särskilt dokument får du veta redan nu vilka rutor som får Skatteverket att granska din deklaration extra noga. Syftet är givetvis att du ska göra rätt från början För de allra flesta fel vi gör är oavsiktliga.

 

Här är några av de andra nyheterna i årets deklaration:


• Höjd gräns för reseavdrag. Du får bara göra avdrag för resor till och från arbetet för det belopp som överstiger 9 000 kronor.


• Bilersättning. I årets deklaration är milersättning med egen bil 18,50 kronor/mil, förmånsbil med diesel 6,50 kronor/mil och med övriga drivmedel 9,50 kronor/mil.


• Högre värde på hemdatorn. Har du en lånedator/hem-pc som ägs av din arbetsgivare ska du skatta för förmånen. Från och med i år ska förmånen värderas till marknadsvärdet, alltså vad det skulle kosta den anställde att själv hyra motsvarande dator inklusive support och andra tjänster.


Det finns dock undantag för avtal om lånedator som är tecknade 2006 eller tidigare eller om utrustningen var minst två år gammal 1 januari 2009. Då kan förmånen värderas schablonmässigt till 400 kronor per månad.


Är datorn att betrakta som ett arbetsredskap, det vill säga att arbetsgivaren kräver att du ska arbeta hemifrån på datorn, så ska du inte betala någon skatt för datorn.


• Högre gräns för skatt på uthyrning. Hyr du ut din privatbostad får du i årets deklaration göra ett större avdrag än tidigare innan du räknar fram den skatt du ska betala för inkomsten. Schablonen har höjts från 5 000 kronor till 12 000 kronor.


Hyr du ut en villa eller fritidshus får du dessutom dra av 20 procent av uthyrningsbeloppet. Hyr du ut en bostadsrätt eller hyreslägenhet får du istället göra avdrag för avgiften till föreningen respektive hyran för uthyrningsperioden.


Är det ett rum i lägenheten får du göra avdrag för den andelen av avgiften/hyran som rummet motsvarar. På resterande intäkt betalar du kapitalvinstskatt på 30 procent. Det spelar ingen roll hur lång eller kort tid du hyr ut.


 Du kan alltid göra avdrag med en schablon per bostad och år. Är ni två som äger bostaden får ni dela på avdrag och intäkt.


• Taket för fastighetsavgiften. I årets deklaration är taket för fastighets-avgiften 6 362 kronor. Men fortfarande måste du betala full fastighetsskatt, 1 procent på taxeringsvärdet, om du har en tomt med ett hus som har taxeringsvärde under 50 000 kronor.


Det är först i nästa års deklaration som det blir tak även för dessa enklare hus. Under de fem första åren i ett hus är det ingen fastighetsavgift och under följande fem år halv fastighetsavgift.


• ROT och andra hus-tjänster. Har du utnyttjat möjligheten till skattereduktion för ROT och andra hustjänster före den 30 juni 2009 ska du själv ansöka om skattereduktionen.


Denna ansökan ska vara inne senast den 3 maj, samma dag som inkomstdeklarationen. Men du ska inte skicka den med deklarationen utan direkt till skattekontoret i Västervik. Söker du skattereduktion för ROT-arbete måste du vara ägare eller delägare av bostaden.


Har du under hösten betalat hela fakturan för ROT-arbete finns en ”säkerhetsventil” på inkomstdeklarationen, plus blankett K47, så att du kan få skattereduktion för arbetskostnaden trots att arbetet egentligen skulle ha betalats enligt fakturamodellen.


• Nordisk pension. Har du pension från annat nordiskt land ska du i vissa fall redovisa denna pension i deklarationen. Det är ett resultat av att det nordiska skatteavtalet har ändrats.


Högre grundavdrag för pensionärer. Det har införts ett förhöjt grundavdrag för pensionärer. Detta grundavdrag räknas ut automatiskt och är inget du behöver fylla i på deklarationen.



 Deklarationen vara inlämnad senast den 3 maj 2010...




Av Ellen - 10 mars 2010 11:17

Det är nåt ja verkligen behöver....bort från mina barn...bort från spisen...ja bort från allt...bara få en stund för mig själv...

 

Så imorse frågade ja Henrik om inte han kunde ta barnen nu på eftermiddagen.. ja vet att han jobbar o det är inte bara alla ggr att gå ifrån....men sen så är det ju så att Henrik JOBBAR JÄMT....så när ska ja egentligen få egentid???...få andrum???...när får ja bara tänka på mig själv???

 

Aldrig om inte ja ber Henrik ta lite ledigt från jobbet..han lär ju knappast få sparken då han är sin egen chef o för att ja ska orka så känner ja just nu att ja måste bara få vara själv om det så bara är för en timme eller två men ja får vara själv....

 

Är på gränsen till att börja känna att allt är jobbigt men får ja nu ledigt i eftermiddag så skulle det hjälpa nåt oerhört....för ja går här med barnen dag ut o dag in....visserligen så är Alice på dagis 3ggr/veckan men man har en del som ska fixas innan o sen ska det hämtas o sen så har ja dem hela eftermiddagen...

 

O nu när Alice har varit hemma så känns det ännu viktigare att få komma ifrån...hon har ju varit hemma lördag....söndag....måndag....tisdag o onsdag...

 

O kommer att vara hemma torsdag...fredag...lördag...söndag o måndag innan hon troligtvis äntligen får gå till dagis på tisdag...

 

För det är inte så att ja hatar mitt "jobb" som mamma...tvärtom....men även en mamma måste få ledigt nån gång ibland....för att orka....



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Välkommen till min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards