Alla inlägg den 30 mars 2010

Av Ellen - 30 mars 2010 11:19

Låter min blogg få påsktema....det är ju snart o påsken är ju så kort ändå så ja tänkte att det gör inte så mycket om ja gav bloggen ett påskigt utseende...


     

Av Ellen - 30 mars 2010 10:37

En man promenerar in på en bar, ser en jättestor glasburk med en  himla massa pengar däri, säkerligen 10.000:-, och bara i 20 kronros  sedlar.. 

 

Han vänder sig till bartendern och frågar: 

 

- "  Varför ligger det pengar i glasburken.."?

 

-Ja, säger bartendern  - " du  betalar 20 kronor, och om du klarar 3 olika test, så får du alla pengarna i  glasburken samt nycklarna till en sprillans ny Lexus som står på baksidan och väntar" 

 

Killen tänker inte låta detta tilfälle gå sig ur händerna, så han  frågar;

 

-" Vilka 3 test är det frågan om?"

 

Bartendern svarar

 

-"Du måste  betala först, sådana är reglerna"

 

Så efter att han tänkt efter ett tag, så ger han bartendern  en 20 kronors sedel, denne lägger den i glasburken.

 

-OK säger han sedan  

 

  - "Detta måste du göra:först, du måste dricka en kvarting tequila  på maximalt 60 sekunder, inte en sekund mer... och du får inte göra en enda grimas medans du gör det...

 

Nummer två, det finns en pitbull fastbunden ute på baksidan, han  har en ond tand i käften, du måste ta bort den med dina bara händer, inga  tillhyggen...

 

Den tredje grejen du skall göra är. Det finns en 90 årig dam uppe  på 3.e våningen här, hon har aldrig haft sex. Du måste ta hand om det  problemet...

Mannen är förstummad,

 

- "Jag vet att jag betalade mina 20 kronor.  men jag är ingen idiot. Jag vill absolut inte göra dessa befängda saker. Man  måste ju vara en idiot att först dricka en kvarting tequila och sedan göra  de 2 andra sakerna, usch nej!!!"

 

- " du bestämmer själv", säger bartendern, gör som du vill!!" Men  pengarna stannar där de är...

 

Mannen stannar ett bra tag på baren, drar  i sig ett par stadiga jävlar och frågar sedan    

 

-  "Var är den där jäkla Tequilan?"

 

Han tar ett stadigt tag i flaskan, och dricker sedan så snabbt  han kan, och se han klarar det, tårar strömmar nerför kinderna, men ingen  grimas kan skönjas i ansiktet på honom och han drack den på knappa  58 sekunder.

 

Sedan, så vacklar han ut genom bakdörren till Pitbullen som är  fastkedjad där. Folk i baren är övertygad om att det är killens sista stund  på denna jord. De hör snart ett skrän utan like på baksidan ljud av slagsmål  och oväsen, och sedan bara tystnad.......

 

Just när de tror att killen är stendöd, så kommer han in genom  bakdörren vacklande med sina kläder i trasor, och han blöder ifrån otaliga  sår på kroppen.

 

Då kommer det en kommentar, svårt att höra, han är ju full  som attan

 

- " Var är nu kärringa med den onda  tanden?????"



Av Ellen - 30 mars 2010 10:28

För annars så kan det bli så här:

 

          






           


Av Ellen - 30 mars 2010 10:24

XERCLEAR

50 mg/g + 10 mg/g  kräm

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel.

- Spara denna bipacksedel, du kan behöva läsa om den.

- Om du har ytterligare frågor vänd dig till din läkare eller farmaceut.

- Detta läkemedel har ordinerats åt dig personligen. Du bör inte ge det vidare till andra. Det kan skada dem, även om de uppvisar symptom som liknar dina.


I denna bipacksedel finner du information om:
1. Vad XERCLEAR är och vad det används för
2. Innan du använder XERCLEAR
3. Hur du använder XERCLEAR
4. Eventuella biverkningar
5. Hur XERCLEAR ska förvaras
6. Övriga upplysningar

1. VAD XERCLEAR  ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR

Munsår orsakas av ett virus som kallas herpes simplex. Viruset orsakar blåsor och sår framförallt på läpparna men även på andra delar av ansiktet. Munsår kan bryta ut då kroppens immunförsvar är nedsatt exempelvis då du har en förkylning eller annan infektion. Stress, stark sol, kyla eller menstruation kan också framkalla munsår.


Xerclear är en kombination av två aktiva innehållsämnen: aciklovir och hydrokortison. Det aktiva innehållsämnet aciklovir stoppar virustillväxten. Det andra aktiva innehållsämnet, hydrokortison, dämpar inflammationen som uppstår då du har munsår.

Xerclear används för behandling av tidiga tecken och symtom (t.ex. stickande känsla, klåda eller rodnad) vid munsår på läppar och i ansiktet för att minska antalet utbrott med blås- och sårbildning.

Om du har utvecklat ett munsår, kommer behandling med Xerclear att förkorta läkningsprocessen med ungefär en halv till en dag jämfört med om du behandlar med kräm utan de aktiva ämnena.


2. INNAN DU ANVÄNDER XERCLEAR

Använd inte XERCLEAR

—om du är allergisk (överkänslig) mot aciklovir, valaciklovir eller hydrokortison eller någon av de andra innehållsämnena i Xerclear. Se avsnitt 6 för en lista på innehållsämnena.

—om du har andra hudförändringar på läpparna och i ansiktet som du inte känner igen som dina vanliga munsår (t.ex. hudinfektion orsakad av svampar, bakterier eller parasiter).

Var särskilt försiktig med XERCLEAR

—om du löper ökad risk för infektioner på grund av ett nedsatt immunförsvar, till exempel om du har HIV eller om du genomgått en benmärgstransplantation. Kontakta din läkare innan du använder Xerclear.

—Xerclear ska endast användas för att behandla munsår på läpparna och huden nära läpparna. Använd inte Xerclear på slemhinnor såsom i ögonen, insidan av munnen, näsan eller på könsorgan eftersom det kan ge upphov till lindrig iritation. Om du av misstag får kräm i ögonen, skölj noggrant med vatten. Det är inte farligt om du oavsiktligt sväljer lite kräm. Krämen smakar bittert.

—Täck inte munsårsytan med bandage eller förband, då det kan öka risken för hudirritation

—Xerclear ska inte användas av barn under 12 år

Användning av andra läkemedel

Tala om för läkare eller apotekspersonal om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel, även receptfria sådana.

Det är inte fastställt om effekten av Xerclear kan påverkas av samtidig användning av andra läkemedel.

Användning av XERCLEAR med mat och dryck

Applicera inte krämen precis före intag av mat eller dryck eftersom krämen då kan slickas bort.

Graviditet och amning

Erfarenhet av användning av Xerclear under graviditet är begränsad. Xerclear ska inte användas under graviditet eller amning om det inte är absolut nödvändigt. Rådfråga din läkare innan du påbörjar behandling.

Körförmåga och användning av maskiner

Användning av Xerclear påverkar inte din förmåga att framföra fordon eller använda maskiner.

Viktig information om något(ra) innehållsämne(n) i XERCLEAR

Xerclear innehåller ett ämne som heter propylenglykol vilket kan orsaka hudirritation. Xerclear innehåller också cetostearylalkohol vilket kan orsaka lokala hudreaktioner (t.ex. kontaktdermatit).


3. HUR DU ANVÄNDER XERCLEAR

Xerclear är endast avsett för utvärtes bruk.

Vuxna och barn över 12 år: Krämen fungerar bäst om du påbörjar behandling så snart som möjligt efter första tecknen på infektion (t.ex. stickande känsla, klåda eller rodnad). Stryk ett lager kräm på det angripna området 5 gånger dagligen. Detta motsvarar var 3:e-4:e timme under dagtid. Behandlingen ska pågå i 5 dagar. Om dina symtom förvärras eller inte förbättrats på 5 dagar ska du avbryta behandlingen och rådfråga läkare eller apotekspersonal.

Tvätta dina händer före och efter du använt krämen för att undvika spridning av infektionen.

För att undvika att infektionen sprids till andra ställen på kroppen eller till dina ögon, ska du inte beröra eventuellt bildade sår mer än nödvändigt.

Om du använt för stor mängd av XERCLEAR 

Det är inte troligt att Xerclear kommer att orsaka några obehag om du använt för mycket kräm. Det torde inte innebära några risker om du oavsiktligen använt en stor mängd kräm på huden. Ingen särskild behandling är nödvändig.

Om du fått i dig för stor mängd läkemedel eller om t.ex ett barn fått i sig läkemedlet av misstag kontakta läkare, sjukhus eller Giftinformationscentralen (tel. 112 i Sverige,

09-471 977 i Finland) för bedömning av risken samt rådgivning.

Om du har några ytterligare frågor om denna produkt, fråga läkare eller apotekspersonal.

4. EVENTUELLA BIVERKNINGAR

Liksom alla läkemedel kan Xerclear orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem. För Xerclear kan följande biverkningar uppstå:

Vanliga (förekommer hos 1 till 10 användare av 100)

• Torr eller flagnande hud

Mindre vanliga (förekommer hos 1 till 10 användare av 1000)

• En stickande eller svidande känsla i samband med applicering av krämen

Sällsynta (förekommer hos 1 till 10 användare av 10000)

• Tecken på inflammation såsom svullnad av läppen

• Rodnad

• Pigmentförändringar

Om några biverkningar blir värre eller om du märker några biverkningar som inte nämns i denna information, kontakta läkare eller apotekspersonal.


5. HUR XERCLEAR SKA FÖRVARAS

Förvaras utom syn- och räckhåll för barn.

Förvaras vid högst 25°C. Förvaras i skydd mot kyla. Får ej frysas. Håll tuben ordentligt stängd.

Används före utgångsdatum som anges på kartongen och tuben efter EXP. Utgångsdatumet är den sista dagen i angiven månad.

Hållbarhet efter öppnande av tuben: 3 månader

Använd inte Xerclear om du märker att krämen har gulnat, ändrat utseende eller konsistens.

Läkemedel ska inte kastas i avloppet eller bland hushållsavfall. Fråga apotekspersonal hur man gör sig av med läkemedel som inte längre används. Dessa åtgärder är till för att skydda miljön.

6. ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Innehållsdeklaration

De aktiva substanserna är aciklovir och hydrokortison. Ett gram kräm innehåller 50 mg aciklovir och 10 mg hydrokortison. Övriga innehållsämnen är flytande paraffin, propylenglykol, isopropylmyristat, natriumlaurylsulfat, cetostearylalkohol, vitt paraffin, poloxamer 188, citronsyramonohydrat, natriumhydroxid, saltsyra och renat vatten.

Läkemedlets utseende och förpackningsstorlekar

Krämen är vit eller svagt gul.

Varje tub innehåller 5 g Xerclear.

Tuben är tillverkad av polyetenplast laminerad med aluminium.

Innehavare av godkännande för försäljning och tillverkare

Medivir AB

Lunastigen 7

SE-141 44 Huddinge

Sverige

Av Ellen - 30 mars 2010 10:20

Har nu släppts...finns som sagt bara på recept..än så länge...

 

En liten tub på 5 gram kostar ca 185 kronor....men den är nog inte så mycket dyrar än de som finns receptfria..de ligger ju runt en 100-lapp o då är det ju bara 2 gram...

 

I alla fall så är det så med Vectaviren...den kostar ca 100:- för 2 gram...men funkar det så betalar man ju mer än gärna för att slippa ha stora blaffiga, röda, kliande, ömmande motbjudande blåsor....



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Välkommen till min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards