Alla inlägg den 21 januari 2011

Av Ellen - 21 januari 2011 12:47

Eftersom vi har varit sjuka så har vi ju missat några dagar med inskolningen...men eftersom det gått så bra som det har gjort så anser vi (ja o dagispersonalen)att det behövs nog inga fler dagar...hon har ju fått gått 2 dagar denna vecka i alla fall..

 

Idag så skulle hon stanna o vila..vi får se hur intresserad av att ligga på en madrass hon var sen när ja hämtar henne vid 14...

 

Så nu anser vi att inskolningen är klar o på måndag så ska ja lämna henne på "riktigt"..vet ännu inte om ja fick de dagarna som ja ville..mån - ons- fre men det får ja fråga om sen..

 

Ja då var mammaledigheten över för den här gången..till sommaren blir det förhoppningsvis med..men sen i framtiden så får vi se om det bara kommer att bli några strödagar eller om man kanske kommer på andra tankar o planerar för  barn nummer 3..men just nu känner ja mig mer än nöjd på att bara ha 2..

 

Men med tanke på att ja har 2 kompisar som ska ha smått till sommaren så kanske en annan oxå blir sugen på en liten...men några mer barn i år blir det i alla fall inte..

Av Ellen - 21 januari 2011 11:29

Namn är nåt som inte är enkelt alla ggr att komma på...man kan har miljoner olika namn medans man inte har ett enda...man kan ha ettnamn på en flicka men så blir det en pojk...eller tvärtom..eller så passar inte h'*n inte för att heta det man har valt...

 

Sen så vill man ju oftast att det ska passa ihop med efternamnet o med ev syskon..sen vill inte ja i alla fall ha allt för krångliga namn utan de ska kunna lära sig stava det o även uttala det enkelt..

 

 Flickor:


1 (2) Maja 895

 

2 (1) Alice 867

 

3 (7) Julia 823

 

4 (8) Linnéa 750

 

5 (9) Wilma 742

 

6 (3) Ella 737

 

7 (5) Elsa 724

 

8 (4) Emma 722

 

9 (6) Alva 711

 

10 (17) Olivia 703

 

Pojkar:

1 (3) Oscar 1 108

 

2 (3) William 1 032

 

3 (1) Lucas 1 026

 

4 (2) Elias 888

 

5 (6) Alexander 887

 

6 (5) Hugo 873

 

7 (7) Oliver 810

 

8 (16) Theo 804

 

9 (15) Liam 782

 

10 (14) Leo 764


 

Men det har det ju även blivit allt vanligare att döpa sina barn med udda namn  så som t.ex Sladden, My-Love, Snö, Google, Lego, Passionfruit, Vilse o Okej  är några namn som är godkända i Sverige..

 

Men där emot så får man t.ex inte döpa sitt barn till Snövit för det ansågs inte tillhöra den svenska namntraditionen men gör Passsionfruit det då??

 

Skrot är oxå ett namn som man inte får döpa sitt barn till för att det kan uppfattas ha en negativ karaktär..men hur roligt är det o heta Sladden??

 

Tomhet får man heller inte döpa sina barn till för det ansers kunna ge betydande obehag och till viss mån vara stötande.

 

Några andra namn som man heller inte får döpa sina barn till är t.ex Lillprins, Rökmusslan, Blomsterblomma..

 

"Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssql-bb111163”. Namnet uttalas självfallet som ”Albin”. det är ett namn som ett par föräldrarna försökte få igenom men fick avslag..undra varför??? sen försökte de ge barnet namnet ”A”, men inte heller det gick igenom.Detta var i Sverige..

 

Ja ja förstår inte hur man kommer på vissa namn o hur man tänker när man vill att sitt barn ska heta si eller så..men men alla har vi olika smak o tycke..men vissa namn är bra udda...

 

Ja tycker att man ska tänka på barnets bästa o för framtiden oavsett om man får döpa sitt barn till det namnet...för bara för att föräldrarna tycker det är fint, cool, fränt, sött eller vad nu anledningen är så tror inte ja det är så kul för ett barn o heta t.ex Mowgli efter "Djungelboken"...Frodo efter "Sagan om ringen".. eller nu vad det kan vara..speciellt inte från filmer som varit aktuella o som ingen minns om kanske 20 år..

 

Namnlagen i Sverige  trädde i kraft 1982 och konstaterar att den i sitt original var tänkt som ett skydd för Sveriges adliga, för att den så kallade pöbeln inte skulle kunna döpa sina barn till nobla namn.

 

Man konstaterar dock att mycket hänt sedan dess och att lagen numera är till för att skydda barn från överdrivet kreativa föräldrar som kan hitta på ett namn som kan vara stötande för barnet eller dess omgivning.

 

Sen så finns det ju många namn som har en betydelse/uttal här i Sverige men kanske har en annan i nåt annat land som t.ex dessa namnen:

 

Ann: bajs på persika

 

Lasse: tandkött på periska

 

Mona: aphona på spanska

 

Peo: "prutt" i sydamerika

 

Linda: fin/söt i spanien

 

Camilla: kamel på serbiska

 

Peder : "bög" på serbiska

 

Namn som kan utalas olika o får då olika betydelser är t.ex dessa namnen:

 

Modou vilket är ett gambianskt namn. Många tror att Modou innefattar det svenska hockeylaget. Modou betyder också pung på serbiska. Vilket anses väldigt lustigt också!"

 

Det finns en liten tjej som heter Muna. Låter vackert och har säkert en fin betydelse i Somalien. På finska betyder det "balle". Hoppas verkligen den tjejen inte flyttar till Finland."

 

Titas i förnamn, han har finska föräldrar. Det blev en del lustigheter när han var utbytesstudent i USA.Titas med amerikanskt uttal blir ju "tight ass".

 

Ja det kan bli bra fel/roligt många ggr beroende på vilket namn man har o vart man befinner sig...

 

Men som sagt..namn är inte lätt..för det är ju nåt som våra barn kommer ha livet ut (finns undantag där de har bytt namn)..ja har inte haft självklara namn på nåt av mina barn..när Alice föddes så hade vi några få..typ 2-3 kill samt tjej..när Livia föddes hade vi typ 1-2 killnamn medans vi hade en 20-30 tjejnamn..

 

Men får ja säga det själv så tycker ja att vi har gjort bra val när det gäller våra barns namn...vill ni läsa mer om namn så kan ni klicka här...


  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Välkommen till min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards