Direktlänk till inlägg 15 mars 2009

Mycket fakta om Eurovision song contest 2009...för den som är intresserad

Av Ellen - 15 mars 2009 16:00

Eurovision Song Contest 2009, den 54:e Eurovision Song Contest i ordningen, kommer att äga rum den 12, 14 och 16 maj 2009 i Olimpijskij arena i Moskva, Ryssland, efter Dima Bilans vinst i förra årets tävling.


Förändringar i omröstningsförfarandet kommer att ske i samband med återinförandet av en nationell jury parallellt med telefonröstning.


43 länder har bekräftat deltagande, inklusive Slovakien som efter 11 år nu återvänder till tävlingen.


Det stod klart sedan tidigare att både Georgien och Lettland skulle hoppa av tävlingen, men de ångrade sig och kommer därför medverka i år.


San Marino kommer dock inte medverka, på grund av ekonomiska problem. Den 11 mars hoppade även Georgien av tävlingen, trots att de hade valt ett bidrag.


Avhoppet berodde på att georgierna inte ville ändra den politiska text som bidraget innehöll samt att de ansåg att Ryssland hade påverkat EBU:s beslut.


Tävlingsupplägg:


Diskussion om utformningen av tävlingen ägde rum vid ett EBU-möte i Aten i Grekland i juni 2008.


Ett förslag lades fram som kunde ha lett till de "fyra stora" länderna (Frankrike, Tyskland, Spanien och Storbritannien) förlorar sina automatiska platser i finalen i tävlingen.



Det har dock bekräftat att de "Big Four" kommer att fortsätta ha automatisk finalplats framöver.



Edgar Böhm, chef för underhållning på Österrikiska tvkanalen ORF, har förklarat att 2008 års format med två semifinaler "fortfarande innehåller en blandning av länder som kommer att vara politiskt gynnade i omröstningen, och att, om inte en tydlig riktlinje för hur semifinalerna organiseras görs av EBU, Österrike kommer inte att delta i Moskva 2009.


Röstningsfrågan:


Som svar på några programföretagens fortsatta klagomål om politiska grannlandsröster har EBU utvärderat det nuvarande

 röstningsförfarandet som används i tävlingen och öppnade för en möjlighet till förändring av röstningssystemet för 2009.


Arrangörerna skickade ut ett frågeformulär om röstningssystemet till TV-bolagen. En referensgrupp bildades som skulle se över hur det hela ska gå till.


Polska tv-bolaget Telewizja Polska (TVP), föreslog att en internationell jury som liknade den som användes i Eurovision Dance Contest 2008 bör införas i Eurovision Song Contest, för att minska påverkan av grannlandsrösning och för att lägga större vikt vid det konstnärliga värdet av sångerna.


Det har sedan bekräftats att varje lands röster i finalen kommer att fastställas genom en kombination av telefonröstnong och en nationell jury, även om den exakta blandningen av varje komponent ännu inte har bekräftats.


Metoden för att välja den tionde finalisten från semifinalerna kommer förbli den samma, det vill säga nio länder går vidare via telefonröstningen medan den tionde väljs av en jury.


Nationella jurygrupper togs ursprungligen bort ur tävlingen med början 1997.


Sedan 2003 har telefonröstning blivit mer eller mindre obiligatoriskt för alla tävlande länder.


Men det finns alltid backup-jurygrupper i varje land som går in som reserv i fall att det händer något, t ex om telefonnätet brakar i något land.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ellen - Tisdag 6 feb 14:57

Vi har ju skaffat skatter o det har verkligen inte varit nån dans på rosor (varför man nu säger så för det rosor är ju taggiga o jävliga) men hur som så har det inte varit bra..det började med att ja kastrerade katterna o då visade det sig att på den...

Av Ellen - Tisdag 23 jan 16:45

Herregud...ja nu kan vi i alla fall inte säga att vi inte fick en vit jul eller vinter för den delen...men känner att det räcker nu...just nu så har vi 5 plusgrader solen har lyst och en hel del av snön har försvunnit men också gett stora vattensamli...

Av Ellen - Tisdag 23 jan 15:47

Här är det sjukstuga deluxe..nja kanske inte riktigt så illa men det har varit..började med att Livia fick lite ont i huvudet o halsen i torsdagskväll..kände sig inte jättesjuk på fredag men valde att stanna hemma o det var väl tur det för POFF från ...

Av Ellen - Tisdag 16 jan 14:39

Halva januari har gått o det var över 1 månad sen som ja skrev nåt här...sa att ja skulle bli bli bättre på att skriva o det såg vi ju hur det gick med det....men å andra sidan så kan man ju inte tvinga fram nåt att skriva om, om man inte kan vill el...

Av Ellen - 9 december 2023 15:11

Endast 22 dagar kvar av 2023...även detta året har varit en speciellt år..så mycket elände som har hänt/händer i Sverige och i övriga länder...krig...dödskjutningar...bränder av olika de slag...ja det har varit så mycket neagtiva händelser så man ork...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Välkommen till min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards